Hoppa till sidans innehåll

Reportage från DM Medel

27 AUG 2011 19:45
Här hittar ni reportaget från årets DM medeldistans
 • Uppdaterad: 27 AUG 2011 19:50

Skribent: Magnus Sundmark
 1. ...tillägger också att det även är vanskligt att gå ut och säga när resultatlistan är klar då det är svårt att beräkna tidsåtgång när det inte står klart vad som ska behöver göras för att lösa problemet. Nu verkar det dock som om Medelresultaten ser ut som dom ska på både eventor och Winsplits.

  (Magnus Sundmark 2011-09-01 kl 11:57) Anmäl
 2. Tackar för alla goda idéer kring krishantering och information. Jag har regelbundet ägnat mig åt att vara med i diskussionen för att på så vis kommunicera med er som funderar. Sanningen är den att det finns inte mycket information att ge. Vi kan inte gå ut och anta än det ena än det andra när vi faktiskt inte själva vet exakt vad som beror på vad. Klart står dock att även Eventor behöver få sig en förskyllan. Tex problemet vid uppladdningen där vissa klasser fick återbud på samtliga löpare. Så såg INTE filen som laddades upp ut. Jag kan återigen beklaga att datoriet strulade på tävlingen och att det tagit ett par dagar att reda ut. Vi kommer naturligtvis att analysera vad som orsakat vad, vilket alltså inte står klart i dagsläget.

  (Magnus Sundmark 2011-09-01 kl 11:54) Anmäl
 3. Varför finns inte D18 med på winsplits? kollade även resultatlistan på Eventor och ser att det står att ALLA i D18 har gett återbud och att det var 0 startande. Varför??!! Så himla svårt kan det väl inte vara att få en korrekt resultatlista...!

  (D18-löpare 2011-08-31 kl 21:43) Anmäl
 4. Misslyckanden kan hända den bäste. Vad som däremot inte ska behöva hända är att krishanteringen havererar på så sätt att ingen information ges om det som många undrar, dvs när och om det kommer några resultat i winsplits. Att koppla in en dyr krishanteringskonsult behövs inte då jag bidrar med några tips: - Ansvarig person går ut med info på hemsidan. - Informera ärligt om vad som gick snett (men häng inte ut någon enskild). - Ge en prognos om när resultaten blir färdiga. Om det är så att de aldrig kommer att bli kompletta så berätta detta redan nu. - Be om ursäkt på klädsamt sätt.

  (Krishanteraren 2011-08-31 kl 18:01) Anmäl
 5. Nu skulle man gärna vilja se lite stäcktider i winsplits och att resultaten kom in till Eventor också.

  (bjob 2011-08-31 kl 07:40) Anmäld
 6. Vill bara vara tydlig med att jag aldrig ifrågasatt arrangörens vilja och engagemang i att lösa resultatproblemet. Tvärtom, de har alla mina sympatier och jag tycker genuint synd om dem. Frågan gällde huruvida stafettens prisutdelning kunde ha genomförts och där vidhåller jag min uppfattning. Även om jag ger dig rätt i att det inte hade varit enligt "skolboken". Vi ses i helgen:-)

  (Peter C. 2011-08-30 kl 13:58) Anmäl
 7. Peter: Angående lördagens resultat. Då fanns väl en resultatlista uppe och jag skulle gissa att de som trodde sig vara aspiranter på priser kontrollerade att deras namn fanns med på den. Dessutom ligger det på löparens ansvar att se till att stämpla ut (oavsett om man göra det direkt eller om man tvingas vänta). Däremot håller jag med att helgen att varit helt toppen om inte resultaten strulade. Som jag sa hoppas jag att arrangörens datagrupp utvärderar vad som gick fel och kunskapsöverför detta till kommande arrangörer. Vi får komma ihåg att alla jobbar ideellt och säkert gör sitt bästa.

  (Micke Landergren 2011-08-30 kl 11:09) Anmäl
 8. Hörsägen eller inte. Med ditt resonemang hade man inte kunnat dela ut några priser alls på lördagen heller eftersom många löpare inte ens stämplade ut innan man åkte hem. Hur visste man att en ev. segrare inte fanns med bland dessa? Alla som stämplade ut vid stafetten fick veta om man var godkänd eller inte. Risken man hade tagit med att dela ut priser även till ungdomarna var att någon löpare inte berättade att han/hon inte var godkänd och hämtade sitt pris ändå. Nu är det som det är och vi får hylla våra yngre kommande helg istället. Det kunde ha blivit en prakthelg, då terräng, karta och allt annat var kanon.

  (Peter C. 2011-08-30 kl 07:53) Anmäl
 9. Jag tycker det var klokt att avvakta med prisutdelningen. Förmodligen hade ungdomarna bra koll på vilka som vann men arrangören kan ju inte dela ut priser enbart på "hörsägen". Vet att Hestra/Bredared också hade bekymmer med de extralöpare som sprang mittensträckan. Programvaran är tydligen dålig på att hantera detta. Jag vet att C-G i Bredared fixade det så det blev prisutdelning den gången. Jag hoppas att LVSK/Gandvik utvärderar vad som var problemet och delar med sig av dessa till nästa års arrangör. Tack för två trevliga dagar i Järpås.

  (Micke Landergren 2011-08-29 kl 21:06) Anmäl
 10. Jag försöker svara fast jag inte är fullt insatt... Jag antar att seketariatet väljer att jobba klart och göra rätt så att listorna kan ladas upp till Eventor och även ut på Winsplits. Anledningen till att det dröjer är gissningsvis att de inte hann klart igår och att de är på vanligt arbete idag och således får fortsätta under kvällen. Anledningen till att vi valde att inte hålla prisutdelningen för ungdomarna var att risken att något skulle bli fel förelåg då inte allt stod rätt till i datoriet och vad kan möjligen vara värre än att behöva vänta en vecka på sitt pris... kanske att det delas ut till fel lag. Vi kan än en gång bara beklaga att tävlingarna datormässigt inte har gått som vi hade tänkt oss.

  (Magnus Sundmark 2011-08-29 kl 14:28) Anmäl
 11. Prisutdelningen hade ju kunnat genomföras även för ungdomsklasserna. Alla (ja, utom möjligen arrangören) hade ju koll på vilka lag som segrat. Och risken för misstag borde ju vara minimal eftersom löparna vid utstämpling fått veta om de var godkända eller ej. Jag lider verkligen med både arrangörer och besvikna ungdomar. Men bortsett från stafetten, varför är resultatlistan för medeldistansen inte heller klar?

  (Peter Cedrebrg 2011-08-29 kl 10:44) Anmäl
 12. Det är riktigt. Det är olika delar i organisationen som svarar för reportage och resultat. Naturligtvis beklagar vi att vi inte lyckats få datorbiten att fungera under helgens tävlingar och ingen är väl mer besvikna än oss själva gällande det. Blir ju en massa strul och mera jobb. Beklagar också utebliven priscermoni, Malin, men du får tillfälle att skina på söndag istället. Hoppas du ska dit! Det är glädjande att reportaget uppskattades. Vi kommer inom kort ut med ett från stafetten också.

  (Magnus Sundmark 2011-08-28 kl 19:47) Anmäl
 13. hej när jag äntligen vann så var det ingen prisutdelning det tyckte jag var lite tråkit för jag hade förväntat mej det. ( stafetten )

  (malin nilsson 2011-08-28 kl 18:10) Anmäl
 14. Om det var luftfuktigheten som gjorde att resultaten krånglade igår så blir man än mer orolig hur det skall gå idag. Men vi får hoppas att datorerna har fått torka inatt. Lycka till allihop.

  (Bertil 2011-08-28 kl 07:15) Anmäl
 15. Kanske olika delar i organisationen om svarar för reportage och resultat. Inte helt enkelt att få tekniken att fungera under rådande väderomständigheter.

  (Info! 2011-08-27 kl 23:08) Anmäld
 16. Ni har tid att lägga in reportage och P-info, men inte info om varför resultat inte kommer och när de kan förväntas komma. Mycket nonchalant mot alla som går in och letar ett antal gånger!

  (Info? 2011-08-27 kl 22:44) Anmäl
 17. Snygg och bra sammanfattning! Synd att inte resultatrapportering håller samma klass.

  (Olle 2011-08-27 kl 20:36) Anmäl

Tävlingsledning

Tävlingsledare: Ulf Nyström, LVSK och Erik Hellsvik, IKG
Tävlingskontrollant: Bert Thorsson
Banläggare: Johan Liderud och Anders Swedin
Bankontrollant: Kent Hansson
Tävlingsjury:
Information: Ulf Nyström 0510-20013, 0709-587204

 

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 


  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info