Hoppa till sidans innehåll

Elitcupen


Totalcup för elitklasserna över tre dagar

De tre avslutande tävlingarna under FIVE-O är elittävlingar med en totalcup för samtliga sex elitklasser, DH18E, DH20E och DH21E. Sammanlagd bästa poäng vinner. Poängen efter 2 tävlingar avgör startordningen på avslutningen, där ledaren startar sist. De tre bästa i varje elitklass vinner presentkort från SM-Sport. 
Vi lottar även ut ett presentkort bland de som vait med på alla 3 Five-O Elit. 

3 tävlingar på 3 dagar

Tävlingarna som ingår är:

Påskafton Öjetrampen Lång, Främmestad IK / OK Kullingshof 
Långdistans med elitklasser. Klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet. I år vid Upplo, Magra. Skogsmark med mestadels god framkomlighet, området genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Lätt till måttlig kuperad terräng. Läs mera på Eventor.

Påskdagen Bohuslunken Lång, Uddevalla OK
Långdistans med elitklasser. Tävlingen avgörs i härlig terräng på Herrestadsfjället, Uddevalla. Vildmarksterräng. Området består till största del av höjdpartier med sankmark emellan, och ett antal mindre sjöar. Ett fåtal vandringsleder går genom området. För dom lättare banorna förekommer det nya snitslade stigar. Måttlig till stark kupering. God framkomlighet. Vegetationen består till största delen av barrskog. Mer info på Eventor.

Annandag Påsk Vikingaträffen Medel, OK Skogsvargarna och OK Flundrehof
Medeldistans med elitklasser. Five-O avslutas med OK Skogsvargarna och OK Flundrehof och med klassiska Vikingaträffen. Jaktstart i Ungdomscupen för HD14 & HD16 och startordning efter poängställning för HD18E, HD20E och HD21E i Elitcupen. Prisutdelning för totalcuperna. I år är vi vid Sjuntorp söder om Trollhättan. Detaljrik skogsmark med mestadels god framkomlighet. Området genomkorsas med ett flertal stigar. Måttlig kuperad terräng. Senast området användes för nationell tävling var 2000. Kartan är nyritad av Tomas Karlsson under 2020-2021. Vi utlovar en tävling som ni kommer bli mycket nöjda med! Läs mera på  Eventor.

Uppdaterad: 04 FEB 2018 19:56 Skribent: Magnus Sundmark