Hoppa till sidans innehåll

Banläggaren har ordet


INTERVJU MED BANLÄGGAREN MAGNUS SÖDERVALL

 

- Hej Magnus, får vi störa i sommarvärmen med några frågor. Antar att arbetet med banläggning just nu är inne i ett intensivt skede. Hur är läget just nu?

 

- Det har blivit väldigt intensivt då kartan blev så otroligt försenad och vi fick inte slutversionen förrän i början på juli. Visserligen hade vi gjort en hel del innan men det är svårt utan tävlingskartan. Så nu kör vi hårt i banläggarteamet. Vi fått dela upp ansvaret lite mer än det var tänkt så jag jobbar mest med lördagstävlingen och stafetten medan Magnus Sundmark lägger söndagens medeldistans.

 

- Vilka är dina förhoppningar inför hela GM-arrangemanget?

 

- Att vi får nöjda deltagare både vad det gäller boende, mat och banor. Det är ju lite mer att tänka på runt omkring just vad gäller ett GM. Vi har ju ett bra samarbete med Lidköpings VSK och jag tror vi kompletterar varandra rätt bra.

 

- Om vi börjar med terrängen, hur ser denna ut? Skiljer det sig mellan de båda dagarna?

 

- Det är samma TC båda dagarna så slutdelen kommer likna varandra de båda dagarna. Lördagens långdistans kommer att få springa i en omväxlande terräng mestadels väldigt fin och öppen terräng. Stora delar är det snabblöpt och fint i skogen men ändå inte helt lättorienterat. På söndagens medeldistans kommer det vara lite tätare mellan trädstammarna och man får anpassa farten mer. Det är kul att vi kan fortsätta bjuda på fin terräng runt Skara. 

 

- Hur resonerar du kring banläggningen. Vilken typ av banor vill du skapa?

 

-Vi vill också att det ska vara en tydlig skillnad på tävlingarna, dvs långsträckor o inte för mycket kontroller på lördagen. Ambitionen är att varje klass ska ha en eller flera längre sträckor. På söndagen blir det mycket riktningsändringar, kortare sträckor o tätare med kontroller. 

 

- Vilka är dina största utmaningar som banläggare för denna tävling?

 

- Det har ju varit en utmaning i sig att vänta på kartan..... Annars tycker jag att man alltid vill göra så bra banor som möjligt oavsett tävling. Detta är ju ett mästerskap trots allt så de banorna vill vi ska bli extra bra.

 

- Vad bedömer som de största utmaningarna för löparna? Vad bör de vara extra observanta med?

 

- Fartanpassning. De som inte vill bomma måste sänka farten i de luriga partierna. Terrängen kommer inbjuda till hög fart på många ställen och då håller det inte att chansa in mot kontrollerna.

 

- Är det något mer du vill tillägga?

 

- Stafetten på söndagen ska bli spännande. Det kommer att gå snabbt och hända saker hela tiden. Gafflat på alla sträckor och med varvning för alla gör att det kommer bli kul att följa!

 

- Till sist: Vad önskar du dig mest just nu?

 

- Att det blir en skön vecka i Örebro med familjen och O-Ringen!

 

- Tack Magnus. Vi önskar dig en fin fortsättning på sommaren och lycka till på Oringen!

Uppdaterad: 22 JUL 2010 10:17 Skribent: Jan-Eric Thelin

Kontakt/ Information:
Erik Hellsvik
0511-189 90
This is a mailto link

 

 

Tävlingens Sponsorer:

 

 

 

 

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info