Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2022

06 MAJ 2022 16:21
Nu är kontrollerna till årets Naturpasset på plats i Petersburgsområdet och i Ardala. I år är det sammanlagt 45 kontroller i varierande svårighetsgrad som du kan besöka under perioden 6 maj - 15 augusti. Priser kommer att delas ut bland deltagarna.
  • Skapad: 06 MAJ 2022 16:21

För den som vill finns också möjlighet att delta i Naturpassets fototävling genom att registrera kodbokstäverna från de kontroller man besökt och ta en bild. Låt kreativiteten flöda när du fångar din Naturpassupplevelse. Låt bilden visa att det är just Naturpasset du är ute med och gör din egen tolkning av temat ”Med skärpa i naturen”. Naturpasset i sig är ju ingen tävling - man tar sig ut i skog och mark när det passar och orienterar sig fram till så många kontroller man vill i sin takt. 

Årets Naturpass finns att köpa i entrén i Petersburg och i butiken MyMarket i Ardala och kostar 100 kr som betalas med Swish. 

Om Naturpasset
Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Dessa kontroller finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna.

Det finns över 400 områden runt om i Sverige. Områdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

I Skara arrangeras Naturpasset av IK Gandvik. På naturpasset.se finns mer information om Naturpasset.

Frågor besvaras av Tommy Hög 070-749 49 34 och Stefan Tosse Johansson 070-671 45 95   

Skribent: Stefan Johansson
E-post: Adressen Gömd

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info