Hoppa till sidans innehåll

10 MILA lagen 2012 ver. 1.0

30 APR 2012 10:08
Med risk för eventuella korrigeringar under den sista veckan kommer här de tänkta lagen till 10MILA.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2013 10:53

Herrkavlen först.
Vi inleder med den snabbfotade krantzsonen och tror att han har rutin nog för att kunnna styra sig själv till rätt gaffel under den första sträckan. Han kommer lämna kavlen över till lagets första Magnus, Lund. Lund har emellertid en läkartid i veckan som kommer avgöra start eller ej, men vi tror att han för grönt ljus och kan överleva en 8 km. Lund lämnar till Södevall, lagets andra Magnus. Han får en diger uppgift med den tuffa långa och hårda 3:e sträckan, men då han tidigare prenummererat på sträcka 4 så är det ändå en humanare uppgift. Årets tuffaste sträcka går istället till Andreas Ph som ifjol hade det tufft på första. Nu är han tillbaka på favoritsträckan och kommer sannolikt gå som tåget, i tåget. Andreas lämnar sedan över till Joel som under våren tagit några segrar i H20 klassen i Skaraborg. Han ger sig i kast med den första av två 9,5 km sträckor. Den andra löps av lagets tredje Magnus, nämligen Dahlin, som går från klarhet till klarhet. Med bra fart i dojjorna och fokus en hel bana kommer han vara grymt snabb på den 6:e sträckan. Dahlin växlar sedan till årets debutant, Filip Södervall. Filip har under våren lyckats bäst när det gällt som mest och ligger väl med i H16 klassen i Västergötland. Efter Filip är det dags för lagets fjärde och sista Magnus, Sundmark. Han får ta hand om den långa dagsträckan och kommer sedan växla till lagets veteran, Erik Hellsvik. Erik har 9 km på den näst sista sträckan. På slutsträckan har vi en nycombackande Staffan Ljungkvist som under den senaste tiden setts allt oftare i träningsskor och orienteringsskogar. Sista är 18 km om laget klarar omstart, men kanske mer troligt handlar det om en 10-11 km.

Nedan följer laget i sin helhet.

Herrkavlen Sträcka Gaffling Banlängd  Löpare
  1 ja 14 Olof Krantz
  2 ja 8 Magnus Lund
  3 ja 14 Magnus Södervall
  4 nej 17,5 Andreas PH
  5 ja 9,5 Joel Andersson
  6 ja 9,5 Magnus Dahlin
  7 nej 7 Filip Södervall
  8 ja 13 Magnus Sundmark
  9 ja 9 Erik Hellsvik
  10 ja 18* Staffan Ljungkvist

Som reserver har vi Stefan Johansson och Dan Krantz. Förutom Lund är et främst Staffan som är lite osäker. han kom inte till start i helgens tvälingar pga en förkylning. Förhoppningsvis är han åter på benen inför 10Mila.

Till Damlaget
När det gäller damlaget har vi fått ett tufft avhopp så här veckan innan tävlingen. Det är Tina Hellsvik som fått kasta in handuken då hon drabbats av sjukdom. Men vi har fortfarande ett komplettlag med bra go i. Jenny Furusköld får uppgiften att inleda och hon ger sig därmed i kast med en 7,5 km lång bana. Den andra sträckan är lika lång och där har vi Helena Södervall som är åter på benen efter ett par veckors förkylning. Debutanten i Damlaget heter Linnea Johansson och hon tar den tredje sträckan. Linnea har haft det tufft i D18 klassen under våren men det är som alltid, öving ger färdighet, på 10Mila kommmer det säkert att gå bra. Maria Ryman gör också 10Mila debut, i alla fall i gandviksdressen. Hon får den 4:e sträckan. Sedan på slutsträckan är det Pia Brag som får uppgiften att föra kavlen i mål. På pappret är sträckan 10,5 km men mer troligt är att den blir ett par km kortare då en omstart blir tufft att undvika.

Nedan följer damlaget i sin helhet.

Damkavlen Sträcka Gaffling Banlängd Löpare
  1 ja 7,5 Jenny Furusköld
  2 ja 7,5 Helena Södervall
  3 nej 5,5 Linnéa Johansson
  4 ja 7 Maria Ryman
  5 ja 10,5* Pia Brag

Till damkavlien finns alltså inga reserver att förlita sig på i nuläget. Vi hoppas således att ingen av de uttagna löparna drabbas av förhinder inför den stundande högtiden.

 

Slutligen Ungdomslaget
En revanchsugen Axel kommer att få ta hand om den första sträckan. Axel är som vanligt snabb i steget och med lite mer flyt i orienteringen kan det här bli hur bra som helst. Axel växlar ut till Alice Södervall som under våren gått upp i D14 och allt eftersom lyckats bättre och bättre. Hon kommer inte ha några besvär alls med den andra sträckan. På tredje sträckan har vi lånat in Alice kompis och konkurrent från OK Skogsstjärnan, Hanna Mårtensson. Hanna och Alice är ganska jämna men Hanna har lyckats lite bättre under våren och får därför en lite längre sträcka. Avslutningen kommer Jesper Lindström att ta hand om. 6,5 km mäter den sista sträckan och även om Jesper både opererats och haft lite problem med knäna är han supertagad för uppgiften. Nedan följer laget i sin helhel.

U-kavlen Sträcka Gaffling Svårighetsgrad Banlängd (km)  
  1 ja orange 5 Axel Johansson
  2 nej gul 3,5 Alice Södervall
  3 ja orange 5 Hanna Mårtensson
  4 ja violett 6,5 Jesper Lindström

Som reserv för ungdomskavlen har vi Filip Södervall som i så fall får dubbla uppdrag under helgen.

Avslutningsvis transporter mm
Vi behöver ju komma till och från Borensberg, notera nedan i kommentarsfältet hur du vill åka, när du vill åka och om du har möjlighet att köra. I slutet av veckan sammanställer vi läget och ser hur vi kan pussla ihop det.

Gällande boende kommer vi satsa på att ha med tre husvagnar upp, med sammanlagt 13 sovplatser i. När det gäller mat och service har vi troligen bokat ett gemensamt TC tält med Klyftamo. Där kommer finnas enklare förtäring, men var och en ansvarar för sin egen mathållning.

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info