Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sundmark Hans avtackar PA för hans tid i styrelsen

Årsmötesrapport

26 FEB 2016 08:43
Gandviks årsmöte 2016 hölls under torsdagskvällen den 25/3 i Sparbankens Skaraborgslokaler i Skara. Nedan följer en kort rapport från tillställningen.
  • Skapad: 26 FEB 2016 08:43

Kvällen inleddes av Sparbankens (och Gandviks) Stefan Tosse Johansson som berättade en del om bankens mål och visioner samt om pågående utveckling av internetbanken.

Hans Andersson öppnade därefter mötet och valdes också till ordförande för mötet. Maria Heder valdes till sekreterare. Röstlängd upprättades och mötets utlysande samt dagordning godkändes och fastställdes.Magnus Ahlgren och Magnus Dahlin valdes till rösträknare.

Därpå följdes verksamhetsberättelser från styrelsen och sektionerna samt föreningens förvaltningsberättelse. Revisorernas berättelse lästes upp och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gågna räkenskapsåret.

Ekonomin i föreningen är god och 2015 innebar ett plusresultat på hela 85 000 kr.

Medlemsavgifterna fastställdes oförändrade från föregående år.

Inga motioner eller förslag till årsmötet fanns att behandla men frågan om hur Gandvik ska behandla motioner och förslag till Västergötlands OFs och Svenska orienteringsförbundets motsvarande möten togs upp och det beslutades att frågan ska belysas via hemsidan och vår facebookgrupp och att det sedan är styrelsen som sammanfattar och tar ställning för föreningens räkning.

Därpå följde valen. Hans Andersson omvaldes till ordförande. Omval blev även fallet för samtliga ledamöter, Ann-Marie Tiveljung, Maria heder, Magnus Dahlin, Magnus Södervall och Inger Lood. Johan Käll omvaldes som suppleant och Anneli Andesson valdes in som ny suppleant i styrelsen.

Även på revisorsidan blev det omval i och med att Erik hellsvik och Tosse Johansson jämte revisorsuppleanterna Per-Erik Larsson och Bernt Phersson sitter kvar.

Till ny valberedning omvaldes sittande ordföranden Göran Johansson och fick vid sin sida nykomlingarna Magnus Ahlgren och Magnus Sundmark. 

Under övriga frågor diskuterades ombyggnaden av Petersburg och utemiljön kring den samma. Där spås fortsatt stora förändringar under de närmsta åren. 2016 fyller även byggnaden 40 år vilket vi bör uppmärksamma på något vis.

Mötet diskuterade även stora investeringar för Öglundastugan avseende indragning av VA samt en ny brygga, sammantaget en investering runt 250000-300000 kr. Inriktningen är att genomförande ska ske med förhoppningen om att föreningen ska kunna erhålla bidrag för minst halva investeringskostnaden.

Mötet avslutades med att ordförande hans Andersson avtackade avgående styrelseledamöten PA Furusköld med en bukett tulpaner.

Efter mötet bjöds på kaffe och macka samt traditionsenlig princesstårta.

Protokoll från årsmötet kommer så snart det är justerat och undertecknat.

För er som vill veta vilka fler Gandvikare som valt till olika förtroendeuppdrag under 2016 så finns en uppdaterad funktionärslista här. 

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info