Hoppa till sidans innehåll

En tur i pilgrimens spår...

31 AUG 2011 13:25
Nu är första etappen av Pilgrymmen avverkad. 14 personer och en hund deltog och fick uppleva en riktigt härlig löptur, om än grymt lerig.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2013 10:53

Under tisdagskvällen samlades deltagarna vid Husaby kyrka för genomgång och avresa till startplatserna. Sex personer och en hund valde den långa varianten med start i Forshem medan sju stycken nöjde sig med den kortare med start vid Österplana kyrka. Löpvägen från Forshem mätte 19 km medan de som startade vid Österplana fick 11 km att avverka. Tosse valde att cykla Forshem tor, vilket säkert blev närmare 4 mil.

Utan att ha pratat med någon av de som valde den kortare varianten verkar de ha haft en kanontur även om samtliga i sina kommentarer i olika forum tycks vara ense om att det var riktigt skitigt och lerigt.

Inledningen från Forshem var riktigt behaglig, de första kilometrarna gick längs den gamla järnvägsbanken och det var inte för än i Gössäter som det började gå uppför längs Kinnekulles sluttning. Efter 5-6 kilometers kom vi upp på den första platån och när vi sprang genom en kohage tyckte den medföljande hunden att det var riktigt spännande och gav sig ut på egna äventyr. I och med detta tilltag fick husse, Erik H, lämna övriga löpare för att reda ut situationen.

Själv löpte jag vidare med Rasmus (FAIK) och Karin (Dalaporten, Istrum) medan Inger W (Hagen) och Brita P (gandvik) tog det lite lugnare.

Emellertid splittrades även vår lilla grupp upp och efter ca 12 km var det var man/kvinna för sig själv. Efter 100 minuter nådde Rasmus Husaby kyrka, medan jag behövde 108. Inger kom tillbaka efter ca 120 efter att ha sprungit vägen tillbaka den sista biten då det började skymma. Efter 125 minuter dök Karin upp, hon hade sprungit en omväg på ca 3 km, men hittat tillbaka på rätt spår igen.

Sedan dröjde det... Jag fick skjuts av Inger för att hämta min bil i Forshem och när jag kom tillbaka till Husaby var Tosse där för att lasta på sin cykel. Ingen Brita och ingen Erik syntes till. det var nu kolmörkt. Hmmm? Som tur var hade jag samlat in mobilnummre till deltagarna i förväg och uppmana dem som ville känna sig lite tryggade att ta med sin mobil på turen. Det hade som tur var Brita gjort. Jag ringde och hon svarade. Hon hade sprungit lite fel och vi ordnade så att Tosse åkte och hämtade upp henne. Erik däremot hade ingen telefon med sig. Det som kvarstod var alltså att vänta eller att leta. Jag valde det första. Jag väntade och efter ytterligare en stund dök han upp. Klockan närmade sig 3 timmar så lite oro hade faktiskt börjat smyga sig på. Hunden såg också rätt trött ut och verkade inte speciellt sugen på att skutta upp bak i bilen när det var dags för hemfärd.

Nåväl, alla var tillbaka och äventyret över för den här gången. Nästa etapp går av stapeln nästa tisdag, 6/9. Då är det samling vid Planteringen kl 18 och de löpalternativ som erbjuds är 23, 18 eller 12 km. De som ska springa den längsta startar i Husaby.   

Möjligen är det då läge att satsa på något lyse att ta med sig.

Sprang långa:
Rasmus Persson, Karin Holm, Inger Westerberg, Brita Planck, Erik Hellsvik och Rita samt Magnus Sundmark

Sprang korta:
Monika Johansson, Ingela Johansson, Göran Johansson, Filip Södervall, Joel Andersson, Jesper Lindström och Jan-Åke Lindström.

Cyklade:
Tosse Johansson

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info