Hoppa till sidans innehåll

Förslag till ny klassindelning

05 OKT 2010 11:36
Efter SOFTs regelkonferens i början av oktober kom en ny version av ny klassindelning som är tänkt att gälla från 1 januari 2011.
  • Skapad: 05 OKT 2010 11:36

Två-delat klassutbud
I det nu liggande förslaget har klasserna indelats i två segment, Tävlingsklasser och Motionsklasser. Under motionsklasser återfinns de öppna klasserna som får ett nytt namn och bemnämns Motion 1 till Motion 12, där Motion 1-6 motsvarar de klasser, längder och svårighetsgrader som används vid de nystartade motionsorienteringarna inom ramen för Naturpasset.

Till motionsklasser räknas också Inskolning och en Utvecklingsklass som motsvarar nuvarade U1. Övriga U-klasser är borttagna.

B-klassernas återkomst

När det gäller tävlingsklasser införs, eller om man vill, återinförs en typ av B-klass/ L-klass för ungdomar. Klasserna benämns med tillägget "K" för kort och kommer finnas för klasserna DH12- DH16. För vuxna tas motionsklasserna bort, men förslaget ger möjlighet till att arrangera kort-klasser även för dem. I övrigt hänvisas motionslöparna till motionsklasserna, enligt det nya förslaget.

Mer om nya klassindelningen kommer delges när beslut är taget. På VOFs Arrangemangskonferens i Vårgårda den 22 januari kommer det ske en genomgång över hur klassutbudet på Västgötatävlingarna 2011 förväntas bli.

Skribent: Magnus Sundmark

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info