Hoppa till sidans innehåll

Fyra + sex pallplatser på helgens mästerskap

20 OKT 2012 10:15
När Istrums SK bjöd in till den traditionsenliga Axvallanatta under fredagskvällen den 19 oktober blev det en mästare för klubben. På söndagen bjöd Mullsjö på en snabblöpt långdistans där tre Gandvikare blev mästare. Gandvikarna på plats lyckades placera sig väl framme i resultatlistorna på båda tävlingarna.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2013 10:53

Fredag kväll: Sju Gandvikare kom till start och av dem var det inte mindre än fyra som lyckades nå en pallplats i sina repektive klasser. I H16 var Filip Södervall 2:a bara 15 sekunder från 1:a platsen. I samma klass blev Jesper Lindström 3:a. En imponerade tredjeplats blev det även för Carina Nilsson i klassen D40 och möjligen var det hennes nattorienteringsdebut som slutade så väl. En annan god insats stod ynglingen Oskar Dahlin för när han knatade runt Ö2 banan. I klassen H35 var det som upplagt för kamp. Magnus Södervall hade klassat ner sig från H45 och ställdes då mot sin namne Sundmark. Det var emellertid den sistnämnde som drog längsta strået då Södervall tvingades avbryta tävlingen eftersom en förkylning gjorde sig påminnd. Sundmark stod även som segrare i klassen och tog därmed hem ett mästerskapstecken till Gandvik. Med på tävlingen var även Hans Andersson som dessvärre skadade sitt knä, trots det tog han sig ändå runt hela banan.

På söndagen tog hela Gandvik tre segrar: Filip Södervall vann H16, Anne-Marie Tiveljung D65 och Magnus Södervall (som piggnat till) vann H35 (där Sundmark nu blivit krasslig). Fina tvåor var Oskar Dahlin i H10 (stort grattis) och pappa Magnus Dahlin i H35. Elsa Södervall blev tre i U1-klassen. Tävlade denna dag gjorde också Alice o Helena Södervall men de hamnade strax utanför pallen.

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info