Hoppa till sidans innehåll

Lång Milgrymmen i vackert väder

17 OKT 2011 09:11
Solen strålade från en klarblå himmel då Milgrymmen genomfördes under söndagsförmiddagen. Deltagarna fick uppleva en fantastisk led i härligt höstväder.
  • Skapad: 17 OKT 2011 09:11

Vid 10-tiden gick starten från Varnhemsklosterkyrka och löpningen som väntade var längs Pilgrimsleden bort mot Sveas kiosk i Bjällum (?) och tillbaka. Den långa banan innebar en lång mil och mätte hela 16 km. För de som valde att korta ner löpningen blev sträckan ca 11 km.

Redan den inledande löpningen bjöd deltagarna på en finfin överraskning. Efter ca en kilometers löpning passerar leden ett mycket vacker vattenfall som helt klart är värt ett besök. Har du inte varit där, åk dit!

Efter den njutbara inledningen bar det sedan upp på Billingen följande två kilometer var mer eller mindre bara uppför. Underlaget varierade mellan småstig, skogsväg och ett kortare avsnitt asfalt/grusväg. Väl uppe på på platån började löpningen längs med bergssidan. Lite småkuperad löpning på liten härlig skogsstig och med en sväng ut mot bergskanten med jämna mellanrum så att den härliga utsikten kunde beundras.

Efter ca 4 km på småstig bar det av nedför igen. En kilometer nerför och leden kom ut på asfaltsvägen en knapp kilometer från Sveas kiosk. Där valdes det att vända även den långa banan. En kilometer uppför väntade således, följt av fyra kilometer på kanten, två kilometer ner och sedan en kilometer kvar till Kyrkan.

Sammanfattningsvis en kanontur. Se till att komma iväg och uppleva den du också.

Skribent: Magnus Sundmark

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info