Hoppa till sidans innehåll

Lund "pallade" Gandvik

17 SEP 2011 17:44
När Skaraborgskavlen avgjordes på lördagsförmiddagen den 17/9 deltog Gandvik med två lag i huvudklassen. Första laget lyckades, genom en stark avslutning, nå en pallplats.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2013 10:53

Men tävlingen började problematiskt för första lagets förstasträckslöpare, Magnus Sundmark. En rejäl miss på den allra fösta kontrollen medförde att resterande delen av loppet innebar jakt. Med jaktinstinkt i sinnet missades det dock ytterligare lite innan det blev ordning på orienterandet. Mot slutet av banan hade ett antal konkurrenter passerats och även Gandviks lag 2 förstedträckslöpare, Magnus Dahlin fanns inom synhåll. Upp mot den näst sista hade Dahlin den längre gaffeln och Sundmark kunde därmed smita förbi och föra Gandviks lag 1 in på en 7:e plats ca 6,5 min efter Istrums lag 1. Dahlin gjorde ett mindre misstag och växlade 9:a en dryg minut efter Sundmark i lag ett.

Mittsträckorna sprangs av Jesper Lindström och Tina Hellsvik Karling. Jesper för lag ett gjorde ett helt ok kavlelopp. det enda strulet var att han vid ett tillfälle fick syn på en tös och gjorde sällskap med denna. Det misstaget förde honom ett par hundra meter snett innan han åter kunde läsa in sig på en stig och hitta rätt stråk igen. Jesper plockade i alla fall en placering och växlade som 6:a. Tina, för lag två, hade det lite besvärligare under loppet. Hon läste mellan fel kontroller en bit in på banan och fick inte alls ihop kartan och vägen mot den kontrollen hon trodde sig vara på väg mot. Efter en del strul och lite tvekande valde hon att bege sig tillbaka från där hon kom men sprang då förbi en kontroll, som hon tittade på... och som visade sig vara hennes! Hon hittade alltså rätt kontroll okontrollerat, imponerade kontrollkänsla det där :-). Tina missrag gjorde trots allt att laget tappade några plater och hon växlade 11:a.

Ut på sistasträckan för Gandvik lag 1 skickades Magnus Lund. Upp till täten var det närmare 8 minuter men till en andra var det bara drygt 3. Pallen var således inom räckhåll. Lundare hade dock problem inledningsvis innand det blev lite fart på kroppen och ordning på orienteradet. Han passerade det ena laget efter det andra och när han nådde mållinjen var det bara två lag som varit där innan, vilket alltså gav laget en 3:e plats.

Erik Hellsvik sprang sista sträckan för lag två och hade också han en lite större bom att rapportera till övriga lagmedlemmar efter målgång. Uppskattningsvis la han bort 2.48 på den fjärde kontrollen men var i övrigt ganska nöjd med dagens lopp.

För kompletta resultat och sträckplaceringar se Rydas hemsida.

https://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=51519

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info