Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sundmark O Event 2014

Närmare 100 grönvita starter

10 NOV 2014 16:49
98 Gandviksstarter gjordes vid de tre sprinttävlingar som avslutade orienteringssäsongen i och med O-Event i Borås den gångna helgen.
  • Skapad: 10 NOV 2014 16:49

Vid fredagskvällens nattsprint kom 23 gandvikare till start. Terrängen utgjordes av närområdet kring Borås Arena och målgången skedde in på mittplan.

Efter genomfört race inkvarterade flertalet av dess in sig på Sven Eriksson gymnasiet och åtnjöt en natts välbehövlig sömn.

Lördagen lockade än fler gandvikare till Borås. Ytterligare 12 anslöt sig till skaran (från Skara) och hela 35 klubbmedlemmar knatade runt i den för året omgjorda downhillsprinten. I år var det UPndownhill sprint vilket innebar en tuff inledning, upp för Rya åsar och sedan en mer traditionsenlig avslutning ner för de samma.

Lördagen är också så mycket mer än tävlingen. Efter lunchen väntade äventrysbana och där ställde Gandvik tre lag på banan. Efter drygt en och en halv timme hade lagen löst diverse uppdrag och klurigheter samt äventyrat en del med både bobåkning och linbana över en å. Trötta tog vi oss tillbaka till förläggningen men det var inte dags att vila. Ett snabbt fika på stående fot och sedan iväg till badhuset och stojjande i timmarna två. Kvällen avslutades med middag och kuddkrig.

Till söndagens avslutande tävling, Zoorienteringen kom det ytterligare ett billass med gandvikare och nu var det 40 som startade. Tävlingen går inne på Borås Djurpark så de som inte har så bråttom kan passa på att kolla lite på alla djur också. Efter tävlingen får man gå tillbaka in i parken om man vill och det var det flera som passade på att göra.

Sammantaget var det en helt makalös helg med massvis med orientering och aktiviteter. Riktigt bra fixat av Tommy Höög, allt sammans. Stort tack till honom och stort tack till alla som medverkade, stora som små!

Allt om helgen finner ni på arrangemangets hemsida

Och nedan följer lite blandade bilder på några Gandvikare

OE2

OE3

OE4

OE5

OE6

OE10

OE11

OE12

OE13

OE7

OE8

OE9

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info