Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2020

19 APR 2020 22:33
Nu är kontrollerna till årets Naturpasset på plats i Petersburgsområdet. I år är det 30 kontroller i varierande svårighetsgrad som du kan besöka under perioden 20 april - 15 augusti. Priser kommer att delas ut bland deltagarna.
  • Uppdaterad: 19 APR 2020 23:16

För den som vill finns också möjlighet att delta i Naturpassets fototävling genom att registrera kodbokstäverna från de kontroller man besökt och lägga upp en bild på temat ”Frihet och fridfullhet" Naturpasset i sig är ju ingen tävling - man tar sig ut i skog och mark när det passar och orienterar sig fram till så många kontroller man vill i sin takt. 

Årets Naturpass finns att köpa i entrén Petersburg och kostar 50 kr som betalas med Swish. Tidigare år har Naturpasset sålts på olika ställen i Skara men under rådande omständigheter har vi i år istället valt att satsa på självbetjäning i Petersburg.

Om Naturpasset
Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Dessa kontroller finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna.

Det finns över 400 områden runt om i Sverige. Områdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

I Skara arrangeras Naturpasset av IK Gandvik. På naturpasset.se finns mer information om Naturpasset.

Frågor besvaras av Tommy Hög 070-749 49 34 och Stefan Tosse Johansson 070-671 45 95

Skribent: Stefan Tosse Johansson
E-post: Adressen Gömd

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info