Hoppa till sidans innehåll

O-Ringen i Borås drar igång 19 juli!

16 JUL 2015 09:28
Strax är det dags för O-Ringen i Borås. Vi är en hel del föranmälda Gandvikare på plats, 33 st, vilket är roligt. Här nedan följer lite info om veckan för er ska besöka oss eller följer oss hemifrån.
  • Skapad: 16 JUL 2015 09:28

O-Ringen pågår mellan söndag 19 juli till fredag 24 juli, (dock är det ingen tävling på tisdag 21 juli).
(Bilden är från 2009 då Alice var första tjej imål på första etappen - tyvärr blir det inget O-ringande i år heller men hon är på plats)

Det är naturligtvis fritt att åka ner till vilken etapp som helst men vi har tidigare rekommenderat att satsa på Etapp 1, 4 och/eller 5. De som ev jobbar har möjlighet att vara med på söndagen o övriga kan komma ner under veckan.
Skriv gärna en kommentar vilken eller vilka dagar ni tänker besöka tävlingarna så ni kanske kan samorda resan. Bra att känna till att det kostar hela 180 kr/bil o etapp att parkera (betala kontant eller swish) på etapperna. (man vill att så många som möjligt ska åka buss)

Ta gärna till lite extra tid för att komma på plats för det kan vara en bit att gå från parkeringar, en del trafik mm men jag lovar er att det är värt det. Följ bara O-Ringens gula skyltar så hittar ni fram. Se under trafik på O-ringens hemsida.

Vi har vår vita Gandviksflagga på plats på målgärdet - vi brukar hålla till på den sidan där ungdomarna springen i mål (ICA maxi o TORK-fållan)

Öppna banorna ("Open" heter det på O-Ringen) köper man antingen på plats på etappen eller så ber man någon av oss som bor på campingen köpa kvällen innnan före kl 21.

Här finns all information om trafik, banor, avstånd mm
www.oringen.se 

Här finns våra starttider för veckan. Klubbarna startar i olika startgrupper så att hela klubben har både tidiga, sena i mitt emellan starter. Många i klubben har också fri start men de startar oftast tillsammans med övriga.
Gandviks starttider under veckan   (OBS! Etapp 3 är det bara eliten som har)

Man kan följa tävlingarna resultatmässigt här live under veckan. Där det står "välj klass" kan man välja klubb istället o sedan söker man Gandvik. Längst till höger väljer man också vilken etapp man vill visa.
Gandvikares resultat under veckan  

Vill besöka oss på O-Ringenstaden i norra delarna i Borås så bor vi på Område F, platserna 435 till 450. Finns oftast en jättestor sportförsäljning, aktiviteter, matserveringar, utställningar mm. Infarten till O-Ringenstaden gör man norrifrån (nya rondellen från Fristadshållet) Infarten till gästparkeringen ligger mellan nya rondellen och järnvägen, följ skyltning.
Vi brukar ha klubbfika varje kväll för de som vill med start efter kl 20. (Man tar med sig eget fika) På torsdagskvällen gör vi det lite festligare: Klubben bjuder på tårta.

Etapp 1: Förslag på avresa från Petersburg 07:00.
Det tar ca 1.45 - 2 tim från Skara. Söder om Borås, Rv 41, infart vid Kinna, max 300m från parkering, ca 1500 m til start. Gandvikarna startar från kl 10 ca.

Etapp 2: Mot Tranemo Rv 27, Tar ca 1.45 - 2 tim från Skara. max 1500 m från parkering o max 2200 till start.

Etapp 3 o 4: Förslag avresa etapp 4 från Petersburg 07.00.
Kransmossen, Sydöstra Borås. Rv 40 mot Jönköping, Ca 1.30 från Skara. Upp till 2500 km från parkering. Max 2200 till start
Etapp 3 startar vi sent och  Etapp 4 tidigt.

Etapp 5: Förslag på avresa från Petersburg 07:00.
Borås arena, Knalleland. Avslutningen sker inne på Borås Arena. Gandvikarna startar utspritt beroende på när respektive klass startar. Här vet vi inte riktigt var vi sätter klubbflaggan - kan bli på gamla Ryavallen utanför också.

Lycka till alla - både löpare o medföljande! Hoppas att vi ses så många som i Borås kommande dagar! 

Skribent: Magnus Södervall
E-post: This is a mailto link

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info