Hoppa till sidans innehåll

Pilgrymmen fyra har avverkats

21 SEP 2011 23:17
Många är de som frågar och undrat om huruvida den fjärde etappen av Pilgrymmen är genomförd eller ej. Det är naturligtvis så att den avlöpts men att rapporteringen senare lagts pga av undertecknads bristfälliga deltagande vid tillfället.
  • Skapad: 21 SEP 2011 23:17

Den fjärde etappen av Pilgrymmen gick av stapeln under tisdagskvällen, precis som planerat. Sträckan var på pappret Varnhem- Gudhem, 25 km och samlingen således förlagd till Gudhem. Rapporten som följer kommer te sig lite bristfällig då undertecknad återigen tvingats kasta in handuken, är väl för vek helt enkelt... Nädå jag räknar med att vara frisk igen till nästa etapp.

Nåväl, fyra tappra själar tog sig till samlingen och ytterligare två anslöt vid starten för mellanvarianten som denna gången mätte 18 km. Ingen rådde på den hela distansen även om herr "jag provar väl det där med pannlampa nu då" hade en tanke om det men inte ville köra den själv. Att det inte kom fler til den här etappen beror delvis på att det verkar vara någon som planerat in ett annat lopp mitt i Pilgrymmenschemat. Det gick visst någonstans uppe i Stockholm men har alltså ändå lockat löpare från vårt löparäventyr här nere i Skaraborg, tror det skulle gå ute på Lidingö...

I vilket fall, sex löpare och, icka att förglömma, en hund, Rita the dog, gav sig i kast med kvällens uppgift. Alla utom den löpande polisen, Göran, satsade på 18 km. Göran sprang ensam på 12km men det återkommer jag till strax.

Pilgrymmen 4 2011

Löparna på 18 km var Erik H, Tina HK, Rita, Dan, Joel och Filip. Filip slog nog längdrekord i och med de 18 löpta. Jag dristade mig till att fråga honom innan start om start på 18k var sanktionerat hemifrån, men han svarade bara.

-Nej, de var bara glada åt att jag ville vara med.

Som det visat sig på de andra etepperna under Pilgrymmen är det där med att hitta rätt ett av de stora svårigheterna under genomförandet, så även denna gång. Löparna på 18 hade väl inga större svårigheter även om det sannolika (lite oklarheter råder) är att Joel och Erik (och rita?) sprang rätt medan övriga sprang lite kortare vid något tillfälle, i alla fall var det inga stora felspringningar av det längre slaget i den här gruppen. Det är nu vi återgår till Göran.

För att berätta lite mer om den här episoden så var jag alltså iväg till samlingen och körde gänget därifrån till startplatserna men begav mig sedan tillbaka hem till Skara för att göra kväll med familjen. Strax innan kl 20 ringer emellertid telefonen. Det är Göran, samtalet i korthet.

Göran:
- Nu vet jag var jag är.

Jag:
- Men du är inte i Gudhem?

Göran:
- Nej, jag är på vägen som leder ut mot den gamla handelsboden.

Jag: (inser nu läget...)
- Vill du att jag kommer och hämtar dig?

Göran är ju inte den som vanligtvis vill vara till besvär eller är känd för att vara bekväm av sig så svaret blev ganska tydligt.

Göran:
- Nja, vill du det så vore det ju väldigt snällt... jag kan ju naturligtvis gå, men nu är jag för trött för att springa mer.

Jag gör ett snabbt överslag. Han har varit ute i snart två timmar, det är kolmörkt och lätt regn. Han har ca 4-5 km till kyrkan och funderar på att gå. Det kommer ta honom ytterligare en timme att nå bilen.

Jag:
-Inga problem, jag kommer. Stanna vid handelsboden när du kommer dit.

Jag gjorde således min andra tur till Gudhem denna kväll. Senare när jag väl kommit tillbaka till TV-soffan kom även ett SMS från Erik. Det var kortfattat, det löd.

I mål.

Jag svarade

Bra?

Fick ytterligare ett

Jaa.

Därmed var även den fjärde etappen avslutad och nu är det bara finaletappen kvar. Nästa tisdag ska vi löpa 22km från Gudhem till Kungslena. Smaling således vid Kungslena kyrka kl 18. Vi ses där! Välkomna!

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info