Hoppa till sidans innehåll

Sju trotsade stormvarning

13 SEP 2011 22:25
Blåst, regn och stormvaring i radion medförde mannfall på Pilgrymmens tredje etapp. Sju tappra deltagare trotsade dock vädret och genomförde etappen i alla fall.
  • Skapad: 13 SEP 2011 22:25

Det var ett riktigt oväder under större delen av tisdagen. Regn och vindbyar av stomstyrka men när det var dags för start av den tredje etappen höll sig i alla fall regnet borta och vinden, ja, den hade deltagarna mestadels i ryggen.

På pappret skulle den tredje etappen vara den kortaste om minst ansträngande och de inledande 8 km från Skara till Finnatorp levde upp till det antagandet. Dan K, Erik H, Rita the dog, Magnus Su, Rasmus P och Karin H löpte på bra i medvinden och det inledande tempot var strax över fem/km. Gruppen splittrades dock då Rasmus tryckte på, Dan valde en liten annan väg, Karin hämtade en lampa, Sundmark var seg och fick släppa. Erik var väl den enda som i det läget höll jämn fart.

Precis vid Finnatorp var också starten för de två som denna kväll valde den lite kortare varianten. Ingela och Monica stretade på och fick under denna etappen njuta av de bästa bitarna. Från Finnatorp gick leden genom lite skogsparier på mindra stigar och skogsvägar. Innan Axvall blev den någon km grusväg innan det åter igen blev en sväng i skogen. Eljusspåret passerades liksom Norra Vings kyrka, sedan genom Axvall och ut mot 49:an längs med heden. Därefter gick leden i Kame-landskapet vid sjöarna och här började flertalet säkert ana att dagens etapp skulle bli lite längre än vad som angivits i förväg. Nu blev det också så, lite längre, men också lite längre än då för i princip samtliga sprang fel någonstans mellan de sista sjöarna och Varnhem. Jag tror inte det var någon som hittade rätt på leden där. Ingela och Monica, som skulle haft 10 km, fick ihop 13 och vi på den långa banan, som skulle haft 17, fick lite drygt 20.

För egen del kom jag ihop med Erik igen vid Heden och vi sprang några kilometer ihop men efter ca 17 tog det helt stopp för min del. Sista tre gick knappt i styrfart och då kom även Karin ikapp och tassade om så lätt.

Så även denna etapp av Pilgrymmen blev ett äventyr och förutom det som hände på vägen kryddade Ingela till tillställningen genom att låsa in sina bilnycklar i Moincas bil. Monicas bil stod vid starten och Ingelas vid mål, 13 km emellan...

Rasmus redde dock ut situationen, vilket vi får tacka honom för!

Vi ses igen nästa vecka och då hoppas vi det blir fler som återigen står på startlinjen. Den fjärde etappen är på pappret den tuffaste. Det är sträckan mellan Varnhem och Gudhem som ska bemästras, hela är 25 men för den som vill kan man starta vid 18 eller 12 också. Samling således vid Gudhems kyrka kl 18.

Välkomna då!

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info