Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nina Olsson Ungdomsledarna på playan

Snack och sand i Falköping

24 NOV 2014 12:06
När ungdomsledarna i Gandvik skulle avrunda orienteringsåret med lite snack och skoj bokades Beachvolleybollhallen i Falköping för möte, mat och… sand mellan tårna (volleyboll).
  • Skapad: 24 NOV 2014 12:06

Elva glada och förväntansfulla ledare styrde från Skara mot Falköping vid halv sex snåret på kvällen den 23 november. Där väntade först kaffe och snack om året som gått och vi satte allt på att prata om det som varit bra. Blir ju så bra start på kvällen då! Bland allt det som framkom var att…

Vi är bra på att sköta träningar med varierat upplägg och på olika platser, vi har i ledarteamet bra flyt, flexibilitet och hjälper varandra och vi är många ledare.

Vi har ett stort och härligt gäng ungar med engagerade och glada/nöjda föräldrar.

Vi är bra på information och kommunikation, genom hemsida, informationslappar och för de äldre ungdomarna SMS.

Vi har bra koll på närvaro och LOK-stöd genom listorna som används vid träningarna

Vi är bra på att ordna med resor och happenings såsom O-Event, Daladubbeln, 25-Manna, Mossfotboll, Sommarland, lucia/jul fest, sommaravslutning med mera.

Vi bedriver en ganska kravlös verksamhet där var och en är med efter egen förmåga och ambition. Dessutom kräver föreningen lite av medlemmarna i fråga om lottförsäljning och annan försäljning som är vanlig inom andra idrotter/föreningar.

Så där ja! Stärkta av detta och en del annat positivt prat, samt kaffet så klart, ägnades nästkommande timme åt beachvollybollspelande. DET var kul det! Sand överallt, bollar, skuttande (hoppande heter det väl egentligen…) och nästan helt fantastiskt spel. Skoj!

Obligatorisk dusch följde, man behöver ju bli av med så mycket sand som möjligt, och därefter inmundigande av pastasallad medan snacket inriktades mer på vad vi kan förändra/förbättra till nästa säsong och det blev en del på den listan också.

Vi kan få ännu lite bättre ordning på gruppindelning, närvarolistor som uppdateras oftare, vem som ska springa vilken svårighetsgrad och lite sådana spörsmål.

Vi kan bli fler som lägger övningarna till träningarna, fördela uppgifterna än mer mellan ledarna.

Vi kan bli bättre på att lära alla barns namn, profilera oss ledarna bättre med namntags/ledarplagg.

Vi kan också försöka bli bättre på att utveckla våra ungdomar till att lära sig nästa moment inom orienteringen. Utmana dem lite mer, lära dem lite mer.

Snacket gled även vidare in på våra arrangemang och lite om hur vi kan bli bättre på att förbererda funktionärer för sina uppdrag/uppgifter och tillika ta till vara på erfarenheter bättre efter varje genomfört arrangemang.

Kvällen avslutades med att ledargänget stämde av några datum framöver.
29/11 Mötesplats för Barn- och ungdomsledare, Magnus Sö och Su deltar
30/11 Tomteparad, samling Tegla 15.45, Magnus D, Hans och Martin fixar vagn mm.
6/12 Skinkorientering från Södervalls garage 10-11
7/12 Lucia/jul fest med prisutdelning på Gällkvistskolan, möjligen framflyttas start till 17.
2/1 Jullovssprint inomhus i Falköping
24/1 Planeringsdag Uledare och badhus för alla, eftermiddag och kväll
31/1 – 1/2 Utbildningshelg i Vara med massvis med möjligheter!

Till sist kan vi också notera att vi blir än fler i ledargänget till nästa säsong då vi kan hälsa välkomna till ytterligare fyra nya ledare som tackat ja för att vara med och hjälpa till. Det är Frida och Christer Widegren, Magnus Ahlgren och Roger Ivarsson. Kommer bli hur bra som helst!

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info