Hoppa till sidans innehåll

Tankar om våra 10MILA-lag 2012

22 APR 2012 18:42
Året 10MILA närmar sig och i nuläget är det ganska tight om platserna i herrlaget. I damlaget råder också konkurrens medans ungdomslaget tar en allt tydligare form.
  • Uppdaterad: 10 JUN 2013 10:53

När det gäller herrlaget är det i dagsläget tolv löpare som konkurrerar om de tio platserna. Sju av dessa har, genom för vissa gamla och för andra nya meriter, visat att de bör ta en plats i laget. Dessa är Olle, Lund, Södervall, Andreas Ph, Sundmark, Dahlin och Staffan. Planen är att dessa, i samma ordning som ovan, tar hand om sträckorna 1-4 och 8-10.

Kvar att fördela är alltså sträckorna 5, 6 och 7. Två 9,5 km och en 7 km häng. De fem som avviserat sitt intresse för en sträcka är Erik H, Tosse, Filip, Andreas BJ och Joel Andersson. UK står inför ett hårt jobb innan det är dags att presentera den slutgiltiga truppen.

I Damlaget är planen att inleda med Jenny Furusköld på den första sträckan samt låta Linnea Johansson ta hand om den 3:e sträckan. Sedan kvarstår att fördela de tre kvarstående sträckorna mellan Helena Södervall, Tina Karling Hellsvik, Pia Brag och Maria Ryman. Det spekuleras i att Tina är den som kan sättas på den sista sträckan och att Helena Södervall är aktuell för den andra. Maria Ryman har också snörat på sig skorna och kommit igång med orienteringen under våren så hon blir ockås att räkna med. Men Pia vill säkert också vara med och tampas om en plats så det blir spännande att se vilken laguppställning det slutligen blir.

Ungdomslagets löpare är Alice S, Axel J, Filip S, Jesper L och ev någon av våra yngre nyare tjejer. Dock kommer vi få en förstärkning av skogsstjärnans duktiga Hanna Mårtensson i laget. Det ska vara minst två tjejer i laget o sträckorna är rätt tuffa. Jesper är högst osäker då han har ont i sina knä´n än så det troliga är att Alice, Axel, Filip o Hanna springer i laget och ev så kan ytterligare någon tjej springa på den parallella sträckan. Men - allt kan hända fram till start...!

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info