Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Inger Lood

14 OKT 2019 08:29
Det sorgliga beskedet har nått oss att vår klubbmedlem Inger Lood dog den 8 oktober efter en lång sjukdomsperiod i cancer. Vi har förlorat en vän och engagerad medlem och vi vill ge vår varmaste omtanke med medkänsla till Elin som förlorat sin mamma.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2019 08:29


                                                                      Fotot taget vid Elins härliga student i juni 2018

Inger kom till IK Gandvik för drygt 10 år sedan när dottern Elin började orientera.
Eftersom Inger bla var aktiv i Lotta-rörelsen var hon en van friluftsmänniska men att leta efter skärmar blev aldrig hennes grej. Istället kunde hon njuta av en bok eller tidning på tävlingsplatsen medan Elin tog sig runt ol-banorna.
Att engagera sig som funktionär i klubben var däremot något Inger gjorde med glädje.
Hon jobbade i Markan och under många år med att jaga priser till alla våra arrangemang. Hon hade en god näsa för att hitta fynd.
Från 2014 valdes Inger in i IKG:s styrelse. Under hennes styrelse år gjordes bla a annat renoveringen av Petersburg där hon med energi och kreativitet bidrog till förbättringarna och trivseln i lokalerna.

Under samma period började hon med sitt drömprojekt; att bygga ut sitt hus strax söder om Petersburg. Innan bygget var klart fick hon sjukdomsbeskedet och lämnade styrelsen 2017.
Däremot fortsatte hon att följa med på tävlingar och att vara funktionär så länge hon orkade.

Inger gjorde också några av sina drömresor, bland annat Hurtigrutten och Transsibiriska järnvägen. Den senare resan alldeles nyligen i augusti/september.

IKG kommer att hedra Ingers minne med en gåva till Hospis Gabriel och medlemmar som vill ge en minnesgåva kan göra detsamma.

Tack för allt Inger – du fattas oss!

Skribent: Magnus Södervall
E-post: This is a mailto link

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info