Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sundmark

UngOteket ritar karta och siktar på knatteknat

07 JAN 2016 15:40
Klubbens UngOteketsatsning rullar vidare och idag var det dags för den tredje träffen. På agendan fanns kartritning och det både skissades och ritades under timmarna tre.
  • Skapad: 07 JAN 2016 15:40

Det är Alice, Anna, Saga och Sofi som är med i UngOteket från Gandvik och tjejerna har vid de föregående träffarna fått lära sig lite om hur en förening fungerar (hur Gandvik fungerar!) och hur man som förening roddar runt ett arrangemang.

Vid den här tredje träffen fick de inledningsvis diskutera en del om förutsättningarna för att rita en karta någonstans och även prata lite om normer för kartritning.Därefter var det dags att rita lite på egen hand. Först ritades klubblokalen på frihand och de passade även på att lägga en bana var åt sina kompisar, på sin egenritade karta, vilka sedan "sprangs".

Den större delen av passet ägnades sedan åt att rita i OCAD, ett dataprogram för kartritning och banläggning. Övningen inleddes med en "rita-av" övning och avslutades sedan med en ritning av klubbens terränglåda som står i Petersburg.

IMG_3578
Saga i full färd med avritningsmomentet!

IMG_3579
Vår terränglåda som skulle ritas karta av! En nog så klurig uppgift.

Allt som allt en riktigt kul kartritarstund!

Genom UngOteket får tjejerna prova på och lära sig en del av många olika delar av "orienteringsskapandet" och för att få nyttja sina nyvunna kunskaper har tjejerna för avsikt att fixa med ett knatteknat på Sommarlandssprinten. 
Det kommer bli grejer det! 

Mer om vad ungoteket är för något finns på www.ungoteket.se

Skribent: Magnus Sundmark

 

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: 051127126, +46104764141
E-post: This is a mailto link

Se all info