Hoppa till sidans innehåll

Silver till Elsa

20 SEP 2021 11:32
Elsa Södervall sprang hem en silvermedalj på Sprintdistansen i D16 på Ungdoms-SM i orientering som avgjordes i Falköping med omnejd 17-19 sept! Johan Andersson deltog också på tävlingarna mycket förtjänstfullt!
  • Uppdaterad: 20 SEP 2021 11:32

Det var riktigt tight i D16-klassen på sprinten som avgjordes på fredagseftermiddagen med mål på torget i Falköping. Med god fart i kombination med fokus hela vägen lyckades Elsa Södervall knipa 2:a plats av 110 tjejer. 1 sekund tillgodo på 3:an o 5 sek till 4:an. Det blev en 26:e plats på långdistansen och en 19:e plats med sitt lag på distriktsstafetten.

Johan Andersson var Gandviks andre deltagare under helgen. Han kämpade fantastisk bra och har skaffat sig bra erfarenhet inför kommande år. Bästa loppet var startsträcken i stafetten som Johan genomförde galant.

Stort grattis från klubben!
(foto: Magnus Sundmark)

Lite historik:
Vad jag minns så är denna medaljen bland de bästa SM-resultat som har gjorts av en Gandvikare. Magnus Andersson och Emelie Holmström har SM-brons tidigare från 80- och 00-talet. Anders "Räkan" Carlsson var med i juniorlandslaget på sin tid men tog inte medalj på SM. I slutet på 50- o början av 60-talet var Gandvik riktigt duktiga  på herrsidan o Sture Gustavsson var riktigt nära på natt-SM flera gånger och även stafett-laget men var 4:a några gånger. Den som jag vet har tagit SM-guld av våra medlemmar så var det Göran Malmberg (tidigare ordförande i Gandvik). Han sprang hem SM-guldet i stafett 1960 med IFK Lidingö.
Om någon annan vet eller har koll på detta så får ni gärna kommentera här nedan.

Skribent: Magnus Södervall
E-post: This is a mailto link

orienteringskurs_hero-banner_instastorie.jpg

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info