Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset


Hälsofrämjande satsning av Svensk Orientering
Naturpasset är en av Svensk Orienterings friskvårdssatsningar som idag finns på över 400 platser i Sverige. När du erhåller Naturpasset får du en karta med orienteringskontroller på. Det du sen gör är att, själv eller tillsammans, ge dig ut i naturen för att hitta dessa kontroller.

Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion. Detta är en hälsofrämjande satsning där Svensk orientering vill skapa bättre hälsa och ökat välbefinnande till Sveriges befolkning.

Hur förbereder jag mig?
För att ge dig ut på Naturpasset och uppleva svensk natur behövs inte mycket förberedelser. Ett naturpasspaket, bra skor och eventuellt kan en kompass vara ett bra hjälpmedel. Det finns inga förkunskapskrav utan det du behöver är lite tid, nyfikenhet och vilja. Kontrollerna kan besökas när som helst och hur som helst. Du kan gå, jogga eller springa. Tillsammans eller ensam. Med fikapaus eller utan. Du väljer hur du vill uppleva naturen med naturpasset. 

Här i Skara är det IK Gandvik som anordnar Naturpasset. Naturpasset 2022 finns efter branden i Petersburg att köpa i kassan till Vilanbadet, Kontaktcenter/Turistbyrån i Skara Stadshus och som tidigare i butiken MyMarket i Ardala och kostar 100 kr som betalas med Swish. 

Naturpasset innehåller två kartor (Petersburg och Ardala) och startkort samt markerade kontroller som i skogen finns utmärkta med orange/vita skyltar med kontrollnummer och kodbokstav. 2022 finns Naturpassetpaket i Petersburg med 25 kontroller och Ardala med 20 kontroller.

För mer information ta kontakt med IK Gandviks Tommy Hög 070-749 49 34 eller Stefan Tosse Johansson 070-671 45 95.

Naturpassperioden är 6 maj - 15 augusti 2022.

På naturpasset.se finns mer information om Naturpasset.

Uppdaterad: 24 OKT 2017 08:54 Skribent: Magnus Sundmark

Bokningsknapp Sommarland.jpg

 

  

 

 

 

  

Postadress:
IK Gandvik - Orientering
Tiveljung, Valhallagatan 9 B
53234 Skara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info